Dagligdagen og dens rutiner

Livet i vuggestuen

 • Når vi åbner kl. 7.00 og frem til klokken 8.00 er vuggestuebørnene samlet på Solstuen, og det vil derfor være her som barnet skal afleveres. I vil også opleve at vi ofte er i vores fællesrum i dette tidsrum.
 • Kl. 8.00 til 9.00 er børnene på deres egne stuer. Her leger børnene med de andre børn der er ankommet. De fleste børn bliver afleveret i dette tidsrum. Der vil være to voksne på stuen til at tage imod jeres barn.
 • Kl. 9.00 til 9.30 holder vi morgensamling. Der vil blive serveret rugbrød med smør samt vand, hvorefter vi vil tage hul på selve morgensamlingen. Her vil vi snakke om hvad dagen i dag skal indeholde; Hvem er kommet, skal nogen på tur, vi synger, leger med rim og remser eller blot snakker om hvad der fanger børnenes interesse netop i dette øjeblik, hvis de netop har set eller hørt noget på vej til vuggestue. Det er vigtigt, at I kommer inden vi starter samlingen kl. 9.00, da vi arbejder med sproglig opmærksomhed, sociale relationer, opmærksomhed på hinanden og børnene vælger sange. Samlingen er vigtig for Jeres barn og er en vigtig pædagogisk aktivitet, og derfor vil vi bede Jer om at aflevere Jeres barn før kl. 9.00 eller efter 9.30, så vidt det er muligt. Børns koncentration bliver nemt afbrudt ved forstyrrelser.
 • Fra kl. 9.30 til 10.45 har vi forskellige pædagogiske aktiviteter. Det kan være der er nogle projekter der er i igangsat f.eks. dialogisk læsning, øver sociale kompetencer, maler, leger med modellervoks, er på legeplads osv.
 • Kl. 10.45 spiser vi frokost. Madpakken er barnets og vi styrer ikke hvad barnet spiser. Vi hjælper barnet og støtter det i at få spist, så det føler sig mæt. Vær opmærksom på vores kostpolitik i huset. Derefter er det blevet sovetid, hvor barnet enten sover i krybbe eller i soverummet alt efter barnets alder.
 • Mellem kl. 14.00 og 15.00 spiser vi brød og frugt på stuen, hvorefter vi leger på stuen eller går på legepladsen sammen med de andre børn i huset.
 • Kl. 16.00 vil vuggestuerne igen slå sig sammen på Solstuen. Hvis vi er ude på legepladsen bliver vi selvfølgelig ude.

 

Livet i børnehaven

 • Når vi åbner kl. 7.00 og frem til klokken 8.00 er børnehavebørnene samlet på Månestuen, og det vil derfor være her som barnet skal afleveres.
 • Kl. 8.00 til 9.00 er børnene på deres egne stuer. Frem til klokken 9.00 har børnene mulighed for at tage en mad hvis de har behov for det. Det kan derfor være en god ide at putte en ekstra mad eller snack i madkassen som de kan spise uden at tage fra den rigtige madpakke.
 • Kl. 9.00 til 9.30 holder vi morgensamling. Her vil vi snakke om hvad dagen i dag skal indeholde; Hvem er kommet, skal nogen på tur, hvem er dagens makkerpar, synger eller blot hvad der fanger børnene netop i dette øjeblik, hvis de netop har set eller hørt noget på vej til børnehave. Det er vigtigt, at I kommer inden vi starter, da vi arbejder med sproglig opmærksomhed, sociale relationer, opmærksomhed på hinanden og lære at kunne modtage en fælles besked. Samlingen er vigtig for Jeres barn og er en vigtig pædagogisk aktivitet, og derfor vil vi bede Jer om at aflevere Jeres barn før kl. 9.00 eller efter 9.30, så vidt det er muligt. Børns koncentration bliver nemt afbrudt ved forstyrrelser.
 • Fra kl. 9.30 til 11.00 har vi forskellige pædagogiske aktiviteter i vores kompetencegrupper. Det vil være der er nogle projekter der er i igangsat f.eks. dialogisk læsning, øver sociale kompetencer, maler, fokus på sprog, er på legeplads osv.
 • Kl. 11.00 til 12.00 spiser vi frokost. Madpakken er barnets og vi styrer ikke hvad barnet spiser. Vi hjælper barnet og støtter det i at få spist, så det føler sig mæt. Vær opmærksom på vores kostpolitik i huset. Derefter er det blevet sovetid for dem som har brug for et hvil eller en middagslur. Barnet vil sove på en stue lige ved siden af vuggestuen, så de hele tiden har øje for jeres barn.
 • Mellem kl. 14.00 og 15.00 spiser vi brød og frugt på stuen. Hvis det er fantastisk vejr, spiser vi nogle gange frugt på legepladsen.
 • Kl. 16.00 vil børnehaverne igen slå sig sammen på Månestuen.